Omgeving

Geniet van de rust en prachtige natuur is onze omgeving.

Heerlijk wandelen of fietsen

Er zijn hier in de omgeving van onze bed & breakfast vele mooie, wandel-, mountainbike- en fietsroutes te vinden. Kom bij ons het mooie Drenthe ontdekken en geniet van de rust en de prachtige natuur.

Het vlinder Ommetje

Een bijzondere wandelroute gericht op, vlinders libellen en andere bijzondere insecten, maar ook diverse wilde planten, vogels en veel ander moois. Een goed begaanbare en afwisselende wandelroute die ook geschikt is gemaakt voor rolstoelen en wandelwagens, van 7,5 of 10 km direct rondom de bebouwde kom van Zuidwolde.

Het Zwarte gat

Ten zuidoosten van Zuidwolde ligt een fraai heideterrein met een grote veenplas die bekend staat als, Het Zwarte Gat. Aan de rand van Het Zwarte Gat loopt de weg langs een picknickbank. Vanaf hier is een rondwandeling te maken rond het ven. Ook is het mogelijk om, naar eigen inzicht, een langere tocht te maken door het slagenlandschap.

Takkenhoogte & Meeuwenveen

Op ongeveer 5 km ligt het natuur reservaart, Takkenhoogte en Meeuwenveen. Dit bestaat uit een gevarieerd bosgebied, heide en water. U kunt hier heerlijk wandelen langs de ooievaars, schotse hooglanders en andere fantastiche dieren. Ga de uitkijkbult op en neem plaats op een bankje en geniet van een fantastisch mooi uitzicht.

Heerlijk fietsen

Er zijn hier talloze mooie fiets- en mountainbikeroutes door een gevarieerd landschap met beekdalen, natuurreservaten, bloemrijke weilanden, oude houtwallen en bossen met heidevelden en vennen. Geniet van een heerlijke fietstocht door een prachtig mooi en afwisselend landschap in de grensstreek van Drenthe en Overijssel.

  • Wandelen

    Voor wandelaars is het hier volop genieten in een prachtige omgeving in en rondom Zuidwolde met diverse wandelroutes door de prachtige natuur, de vele leuke bezienswaardigheden en het mooie centrum van Zuidwolde.

  • Fietsen

    Fietsers en mountainbikers kunnen in en rondom de omgeving van Zuidwolde volop genieten van prachtige routes door de natuur. Heeft u geen fiets mee? Tegen een kleine vergoeding regelen wij dit voor u.

  • Informatie

    Er ligt in onze bed & breakfast een handige map voor u klaar met diverse informatie over onze omgeving, maar uiteraard kunt u ook ons vragen voor een goed advies en/of hulp. Wij helpen u natuurlijk graag op weg!